Streekrundvlees met zorg voor mens en dier

Authentiek ras

Streek-Rundvlees is afkomstig van het Brandrode rund, de oer-koe van het rivieren gebied. De voorouders van deze roodbonte koeien waren ooit bijna uitgestorven, maar door een aantal veehouders is het ras gered en wordt er inmiddels al jaren raszuiver gefokt.

Brandrode runderen hebben een herkenbaar donkerrode of bruinrode kleur met witte aftekeningen: een witte kol, een witte buik, een witte staartpunt en witte sokken of onderbenen. Het zijn sobere, robuuste en sterke dieren met een gemoedelijk karakter. Deze eigenschappen maakt ze bijzonder geschikt voor natuurbegrazing, ze kunnen het gehele jaar buiten lopen en worden zelden ziek.

Diervriendelijk

Ook de Brandrode runderen van ons Streekrundvlees zijn afkomstig uit een natuurgebied: de Gouden Ham langs de Maas bij Maasbommel. Hier loopt de familie kudde: een 40 tal koeien, kalveren en ossen vrij rond in de natuur.

De kalfjes worden geboren in het voorjaar  en blijven tot eind december bij hun moeder. Wanneer het koud wordt en het gras op raakt brengen we deze kalveren naar de boerderijen de Juliushof en de Dalenshof in Beneden Leeuwen, in het land van Maas en Waal.

Ze komen in een ruime (half open) stal op stro . Zo blijven de dieren schoon en hebben ze steeds een warm en comfortabel ligbed. Hier blijven ze tot ze in het voorjaar weer naar buiten kunnen om herenigd te worden met hum moeder , broers en zusters. Of om met een aantal van hun leeftijdgenoten verder te grazen op natuurlijke graspercelen elders in het land.

De dieren krijgen voer uit de streek. Omdat de dieren erg sterk zijn  en extensief gehouden worden hebben we geen antibiotica nodig . Ze worden uiteindelijk door ons zelf naar de slager uit de Streek vervoerd, waar de dieren eerst even tot rust kunnen komen. Uiteindelijk worden zij door een vakkundig slager op een diervriendelijke en ambachtelijke manier verwerkt tot Streek-Rundvlees.

Gezond voer uit de Streek

De dieren krijgen voer dat voor 100% bestaat uit gewassen afkomstig uit onze eigen Streek. Ze worden namelijk gevoerd met kuilgras, hooi en vers gras. Door gebruik te maken van voer uit de Streek besparen we ook milieu-belastende transportkosten.

Gras gevoerd vlees  (Grassfed Beef)

Streek Rundvlees is vlees van koeien die alleen gras (en de kruiden die er in staan) eten. Het gehalte aan omega 3 in gras is erg hoog waardoor de kans groot is dat het vlees ook meer omega 3 bevat.  Doordat de dieren hun hele leven  buiten lopen (met uitzondering van 4  maanden als kalfje in de winter) bewegen de dieren veel en ontwikkelen de spieren zich goed. De smaak is dan ook uniek.

Zorg voor mensen

Mensen met een (licht) verstandelijke of lichamelijke beperking, mensen met een leerachterstand of langdurig werkzoekenden helpen in ons bedrijf. Deze mensen vinden hier rust en regelmaat, maar ook de verantwoording om voor de dieren te zorgen. Het biedt hen arbeidsvreugde, dagroutine en werkervaring.

Direct van de boer op uw bord

Ons Streek Rundvlees gaat direct van de boer op uw bord waardoor het 100% traceerbaar is en bovendien goed betaalbaar.

Kortom, Streekrundvlees is (h)eerlijk rundvlees uit de Streek met zorg voor mens en dier!

Wilt u het thuis eens proeven? U kunt bij ons vlees bestellen (hamburgers, beefburgers, rundersaucijzen, gehakt, wolpuntjes  biefstukpakket en/of sudderpakket) ; neem contact met ons op via   06-51 84 01 12 / 06- 55 30 38 39, via ons contactformulier op deze site of stuur een bericht naar info@streekrundvlees.nl