Streekrundvlees met zorg voor mens en dier

Authentiek ras

Streek-Rundvlees is afkomstig van het Brandrode rund, de oer-koe van het rivieren gebied. De voorouders van de roodbonte koe waren ooit bijna uitgestorven, maar door een aantal veehouders in het rivierengebied is het ras gered en wordt er inmiddels al jaren raszuiver gefokt.

Brandrode runderen hebben een herkenbaar donkerrode of bruinrode kleur met witte aftekeningen: een witte kol, een witte buik, een witte staartpunt en witte sokken of onderbenen. Het zijn sobere, robuuste en sterke dieren met een gemoedelijk karakter. Deze eigenschappen maakt ze bijzonder geschikt voor natuurbegrazing, ze kunnen het gehele jaar buiten lopen en worden zelden ziek.

Diervriendelijk

Ook de brandrode runderen van Boerderij De Juliushof zijn afkomstig uit een natuurgebied: de Gouden Ham langs de Maas bij Maasbommel. Hier loopt de familie kudde: een stier met een 30 tal koeien vrij rond in de natuur.

Hier blijven de in de vrije natuur geboren kalveren eerst geruime tijd bij hun moeder.De stiertjes worden als ze ongeveer een half jaar oud zijn uit de kudde gehaald omdat ze vroeg vruchtbaar zijn.

Vervolgens worden ze op boerderij Juliushof in het Land van Maas en Waal in een ruime (half open) stal op stro verzorgd. Zo blijven de dieren schoon en hebben ze steeds een warm en comfortabel ligbed.

De dieren krijgen voer uit de streek en krijgen geen antibiotica toegediend. Ze worden uiteindelijk door ons zelf naar de slager uit de Streek vervoerd, waar de dieren eerst even tot rust kunnen komen. Uiteindelijk worden zij door een vakkundig slager op een diervriendelijke en ambachtelijke manier verwerkt tot Streek-Rundvlees.

Gezond voer uit de Streek

De dieren krijgen voer dat voor 90% bestaat uit gewassen afkomstig uit onze eigen Streek. Ze worden namelijk gevoerd met kuilgras, hooi en granen uit Maas en Waal. Een minimale hoeveelheid mengvoer balanceert het menu uit qua noodzakelijke eiwitten, mineralen en vitaminen. Door gebruik te maken van voer uit de Streek besparen we ook mileu-belastende transportkosten.

Mager en gezond vlees

Streek Rundvlees is mager en gezond: het bevat minder vet en calorieën en heeft een laag cholesterolgehalte.

Door het rantsoen van granen en gras is het vlees mager en heeft het een wat lichtere kleur. Met name het vet is wit en niet geel zoals op mais gehouden dieren. De smaak is dan ook uniek.

Zorg voor mensen

Mensen met een (licht) verstandelijke of lichamelijke beperking, mensen met een leerachterstand of langdurig werkzoekenden helpen in ons bedrijf. Deze mensen vinden hier rust en regelmaat, maar ook de verantwoording om voor de dieren te zorgen. Het biedt hen arbeidsvreugde, dagroutine en werkervaring.

Direct van de boer op uw bord

Ons Streek Rundvlees gaat direct van de boer op uw bord waardoor het 100% traceerbaar is en bovendien goed betaalbaar.

Kortom, Brandrood is (h)eerlijk rundvlees uit de Streek met zorg voor mens en dier!

Wilt u het thuis eens proeven? U kunt bij ons vlees bestellen (hamburgers, beefburgers, tartaar, gehakt, biefstukpakket en/of sudderpakket) ; neem contact met ons op via   06-51 84 01 12 / 06- 55 30 38 39, via ons contactformulier op deze site of stuur een bericht naar info@streekrundvlees.nl